500 g palsternackor (3-4 st)
200 g kassler. skuren i strimlor
1 burk champinjoner i skivor (ca 200 g)
smör eller margarin
½ salt
1 svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 tomatpuré
1 dl riven ost
1
Skala palsternackorna och skär i skivor.
Koka dem i saltat vatten ca 5 minuter. (knappt mjuka)
2
Fördela palsternackorna i en smord ugnssäker form.
Lägg kasslerstrimlorna ovanpå.
3
Stek champinjonerna i lite smör i en panna, salta och peppra.
Lägg svampen i formen.
4
Vispa grädden och tillsätt tomatpurén.
Bred ut tomatgrädden över hela formen, strö över osten.
Gratinera i ugn, 225 grader ca 10 minuter.
Servera med råstekt potatis och haricorts verts.
Ingredienser
500 g palsternackor (3-4 st)
200 g kassler. skuren i strimlor
1 burk champinjoner i skivor (ca 200 g)
smör eller margarin
½ salt
1 svartpeppar
2 dl vispgrädde
2 tomatpuré
1 dl riven ost