100 g smör, rumsvarmt
2 socker
1 dl russin
1 ägg
2 grädde
2 vatten
3 dl vetemjöl
2 bakpulver
Till dekoration
1 ägg, vispat
pärlsocker
1
Plocka fram smöret en stund innan så det hinner mjukna något. Om du glömmer det, skär smöret i små bitar, så blir det snabbare lätt att hantera.
2
Rör det mjuka smöret med socker till krämig konsistens
Blanda ner ner russin och ägg
3
Tillsätt vetemjöl och bakpulver och till sist mjölken/ grädde+vatten
Rör till en jämn smet.
Klicka ut smeten i 10-12 pappersformar på plåt
4
Pensla med ägg och strö över lite pärlsocker
Grädda i 200 graders ugnvärme till gyllenbrun färg. Det brukar ta cirka 10 minuter
Ingredienser
100 g smör, rumsvarmt
2 socker
1 dl russin
1 ägg
2 grädde
2 vatten
3 dl vetemjöl
2 bakpulver
Till dekoration
1 ägg, vispat
pärlsocker