4 urvattnade sillfiléer
Lag
3 dl vatten
1 dl socker
1 dl ättiksprit
1 rödlök i skivor
några kryddpepparkorn
Sås
1 ½ svensk senap
1 ½ fransk senap (eller annan god senap)
3 socker
4 olja
1 ½ vinäger
2 grädde (går bra med fettsnål)
2 dl klippt dill
4 hackad smörgåsgurka (eller saltgurka)
1
Blanda ingredienterna till lagen. Koka upp och låt svalna.
Lägg i sillfiléerna och låt dem ligga över natten.
2
Rör ihop såsen.
Ta upp filéerna ur lagen, skär dem i bitar och lägg dem i såsen.
Låt dem ligga i såsen minst 2 dygn
Ingredienser
4 urvattnade sillfiléer
Lag
3 dl vatten
1 dl socker
1 dl ättiksprit
1 rödlök i skivor
några kryddpepparkorn
Sås
1 ½ svensk senap
1 ½ fransk senap (eller annan god senap)
3 socker
4 olja
1 ½ vinäger
2 grädde (går bra med fettsnål)
2 dl klippt dill
4 hackad smörgåsgurka (eller saltgurka)