Annikas senapssill

Kategori,
mängd1 portion
 4 urvattnade sillfiléer
Lag
 3 dl vatten
 1 dl socker
 1 dl ättiksprit
 1 rödlök i skivor
 några kryddpepparkorn
Sås
 1 ½ svensk senap
 1 ½ fransk senap (eller annan god senap)
 3 socker
 4 olja
 1 ½ vinäger
 2 grädde (går bra med fettsnål)
 2 dl klippt dill
 4 hackad smörgåsgurka (eller saltgurka)
1

Blanda ingredienterna till lagen. Koka upp och låt svalna.
Lägg i sillfiléerna och låt dem ligga över natten.

2

Rör ihop såsen.
Ta upp filéerna ur lagen, skär dem i bitar och lägg dem i såsen.
Låt dem ligga i såsen minst 2 dygn

Ingredienser

 4 urvattnade sillfiléer
Lag
 3 dl vatten
 1 dl socker
 1 dl ättiksprit
 1 rödlök i skivor
 några kryddpepparkorn
Sås
 1 ½ svensk senap
 1 ½ fransk senap (eller annan god senap)
 3 socker
 4 olja
 1 ½ vinäger
 2 grädde (går bra med fettsnål)
 2 dl klippt dill
 4 hackad smörgåsgurka (eller saltgurka)
Annikas senapssill