600 g mandelpotatis
75 g gul lök
35 g smör
25 g rökt älgkött (fungerar bra med rökt nötkött/hamburgerkött)
75 g riven västerbottenost
1 äggula
ev vetemjöl
salt och peppar
1
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Ånga av och pressa den
2
Skala och hacka löken. Stek den i smör utan att den tar färg.
Skär älgköttet i små tärningar
3
Rör ner lök, älgkött, ost och äggulan i den varma potatisen. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
Blir smeten lös, blanda i lite vetemjöl.
Forma tjocka plättar och stek dem i smöret.
Gott att servera till messmörsgrytan.
Ingredienser
600 g mandelpotatis
75 g gul lök
35 g smör
25 g rökt älgkött (fungerar bra med rökt nötkött/hamburgerkött)
75 g riven västerbottenost
1 äggula
ev vetemjöl
salt och peppar