1 ½ kg potatis (ca 16 st medelstora)
2 morötter
50 g smör eller margarin
1 salt
2 svartpeppar
1
Sätt ugnen på 250 grader.
2
Skala potatis och morötter, riv i tunna strimlor och blanda ihop .
3
Smält fettet i en liten långpanna (ca 30*40 cm) i ugnen.
Ta ut pannan och häll i potatisblandningen och rör om så att fettet fördelas.
Platta till potatisen till en kaka, salta och peppra.
4
Stek potatisen i ugnen i ca 20 min.
Sänk värmen till 200 grader.
Fortsätt stek i ca 10 minuter till.
Potatiskakan går att göra lite i förväg och värma i 200 grader ca 5 minuter precis före servering.
Ingredienser
1 ½ kg potatis (ca 16 st medelstora)
2 morötter
50 g smör eller margarin
1 salt
2 svartpeppar