600 g kycklingbröst
2 smör eller margarin
½ salt
1 stor grön paprika
Marinad
2 kinesisk soja
1 vitlöksklyfta, pressad
1 mexikansk kryddblandning (chilipulver, paprikapulver, cayennepeppar)
1 svartpeppar
Tillbehör
kokt ris
skivad banan
färsk gurka i stavar
salta nötter
sambal oelek
1
Skär kycklingen i strimlor eller bitar.
2
Blanda ingredienserna till marinaden i en plastpåse.
Lägg i kycklingköttet.
Låt stå i rumstemperatur 1-2 timmar.
Vänd påsen några gånger.
Ska köttet marineras längre bör det stå svalt.
3
Skär paprikan i bitar och sätt på riset
4
Hetta upp smöret i en gryta och lägg i kycklingköttet och stek på hög värme 3-5 minuter under omrörning.
Sänk värmen.
Salta och lägg i paprikabitarna.
Låt allt bli genomvarmt.
5
Servera med riset och de olika tillbehören i separata skålar.
Tips: Fungerar även med större kycklinbitar /hel, styckad kyckling.
Öka tiden för marinering, helst 6 timmar i kylskåp.
Ingredienser
600 g kycklingbröst
2 smör eller margarin
½ salt
1 stor grön paprika
Marinad
2 kinesisk soja
1 vitlöksklyfta, pressad
1 mexikansk kryddblandning (chilipulver, paprikapulver, cayennepeppar)
1 svartpeppar
Tillbehör
kokt ris
skivad banan
färsk gurka i stavar
salta nötter
sambal oelek