Finstrimlade ingredienser ger grytan en orientalisk fläkt.
300 g bogfläsk eller rimmat sidfläsk
2 gula lökar
1 margarin
1 ½ curry
1 paprikapulver
½ ingefära
1 ½ salt
1 purjolök
2 äpplen
2 ½ dl vatten
1
Strimla köttet och hacka lökarna.
Stek allt tillsammans i lite margarin i en panna eller gryta.
Blanda i kryddorna som gärna kan få steka med.
Uteslut salt om du använder rimmat fläsk.
2
Strimla purjolöken.
Skala och skär äpplena i klyftor.
Blanda allt i grytan och späd med vattnet.
3
Koka under lock på svag värme 15-20 min.
Servera med potatismos eller ris,
Ingredienser
300 g bogfläsk eller rimmat sidfläsk
2 gula lökar
1 margarin
1 ½ curry
1 paprikapulver
½ ingefära
1 ½ salt
1 purjolök
2 äpplen
2 ½ dl vatten