En kinainspirerad rätt med finstrimlat kött och grönsaker. Viktigt att ingredienserna får fräsa var för sig.
400 g magert bogfläsk i skivor
2 purjolökar
½ burk paprikasallad
50 g nötkärnor (kan uteslutas)
2 olja
2 dl sky + ev, en buljongtärning
1 ½ äkta kinesisk soja
½ ingefära
salt och peppar
1
Skär bort ev synligt fett från köttet och skär det i strimlor.
2
Skär purjolöken i smala strimlor.
Låt paprikasalladen rinna av.
Hacka ev nötkärnorna grovt (kan uteslutas)
3
Fräs fläsk, purjolök och paprika var för sig i olja och lägg dem vartefter i en gryta.
Späd med sky och eventuellt lite tärningsbuljong.
Krydda med soja, ingefära, salt och peppar.
4
Låt det puttra 5-10 minuter utan att röra om för mycket.
Om man använder nötkärnor; fräs dem i lite olja så att de blir frasiga.
Servera grytan med ris och strö nötkärnorna över
Ingredienser
400 g magert bogfläsk i skivor
2 purjolökar
½ burk paprikasallad
50 g nötkärnor (kan uteslutas)
2 olja
2 dl sky + ev, en buljongtärning
1 ½ äkta kinesisk soja
½ ingefära
salt och peppar