
400 g halloumi
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 tomatpuré
2 oregano
1 paprikapulver
1 passerade tomater
1 dl vispgrädde
½ dl vatten
rapsolja
salt och peppar
ris eller pasta
marinerade svarta bönor ,se särskilt recept
1
Skala och hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikan. Skär paprika och halloumi i stora tärningar.
2
Fräs halloumin i olja på hög värme tills den får färg. Lägg den åt sidan
3
Tillsätt 1 msk olja och fräs lök, vitlök och paprika tills löken mjuknar.
4
Tillsätt tomatpuré och kryddor, låt fräsa ytterligare någon minut.
5
Blanda ner halloumin, tomater, grädde och vatten
6
Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar
7
Servera stroganoffen med ris eller pasta.Bjud med citronmarinerade svart bönor. Se särskilt recept (Tillbehör)
Ingredienser
400 g halloumi
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1 tomatpuré
2 oregano
1 paprikapulver
1 passerade tomater
1 dl vispgrädde
½ dl vatten
rapsolja
salt och peppar
ris eller pasta
marinerade svarta bönor ,se särskilt recept
Receptet är för fyra personer