Havrebröd

Kategori,
mängd2 portioner
 50 g jäst
 7,50 dl vatten
 3 salt
 3 olja
 4,50 dl havregryn
 1,50 dl krossat linfrö
 10 dl rågsikt
 2 dl vetemjöl
1

Rör ut jästen i lite KALLT vatten.
Tillsätt resten av vattnet, salt, olja, havregryn och linfrö.
Rör om och låt svälla i ca 15 min.

2

Tillsätt rågsikten+vetemjölet (spara lite vetemjöl till utbakning)
Arbeta degen ca 5 min. Låt den jäsa i ca 1 tim.

3

Dela degen i två delar och lägg i formar (teflon).
Jäs ytterliggare ca 30 min.
Grädda i 225 grader ca 25 min.

Ingredienser

 50 g jäst
 7,50 dl vatten
 3 salt
 3 olja
 4,50 dl havregryn
 1,50 dl krossat linfrö
 10 dl rågsikt
 2 dl vetemjöl
Havrebröd