Skär köttet i tärningar och stek det i omgångar i smör. Salta och peppra och lägg över i en gryta.
Skala och hacka löken. Fräs den i smör utan att den tar färg och lägg över i grytan.
Tillsätt vin och vinäger och låt det koka in.
Gör en kryddpåse med lagerblad, enbär och timjan och lägg ner den i grytan.
Tillsätt viltfond och tomatpuré.
Låt det koka på svag värme 1 - 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
Ta upp köttet och sila buljongen/skyn.
Tillsätt grädde till buljongen och koka ned med 1/3.
Rör ner messmör och smaka av med salt och peppar.
Red eventuellt av såsen med maizena utrört i lite vatten.
Lägg tillbaka köttet i såsen och låt allt bli varmt.
Servera med Potatiskaka och smörslungade grönsaker.
10 portioner