Utskriftsalternativ:

Vild köttfärsgryta

mängd4 portioner

 500 g nötfärs
 1 purjolök, liten
 3 dl gräddfil
 2 soja
 1 vitlöksklyfta, pressad
 12 enbär
 150 g förvällda kantareller
 1 dl lingon
 peppar och eventuellt salt
1

Bryn köttfärsen i små klickar (ungefär som halva köttbullar) Stek som små bullar, bruna runt om.

2

Ansa och skär purjon i strimlor och bryn den tillsammans med köttet.

3

Tillsätt gräddfil, soja, vitlök, enbär och peppar.
Låt sjuda under lock i ca 10 min.

4

Tillsätt svampen och låt allt bli genomvarmt.

5

Blanda i lingonen
Smaka av med salt och peppar

Ät med kokt potatis, kokta gröna bönor, sallad och eventuellt lingonsylt.

Näringsinnehåll

4 portioner

Portionsstorlek