Utskriftsalternativ:

Svampbiffar med gräddsås och lingon

mängd4 portioner

 250 g champinjoner
 1 tsk salt
 ½ tsk svartpeppar
 liten gul lök
 1 vitlöksklyfta
 400 g vita bönor
 2 dl kokt couscous (1 dl okokt)
 1 ägg
 2 msk vetemjöl
 olja till stekning
 1 ½ dl rårörda lingon
Gräddsås
 3 dl vatten
 2 dl grädde
 2 msk kantarellfond eller grönsaksfond
 ½ tsk kinesisk soja
1

1 Stek svampen i olja på hög värme. Salta och peppra,
2 Tillsätt hackad lök och vitlök
3 Skölj bönorna och mosa dem grovt
4 Hacka svampen och blanda dem med bönor och couscous, ägg och mjöl .Låt smeten stå 3-
4 minuter.
5 Hetta upp olja i pannan och klicka i små biffar. Stek till fin yta på båda sidor.
Häll vatten, grädde, fond och soja i pannan. Låt sjuda ca 5 min. Red eventuellt av den.
6 Servera biffarna med kokt potatis, sås och lingon.

Näringsinnehåll

4 portioner

Portionsstorlek