Utskriftsalternativ:

Sojamarinerade kycklingbröst med paprika (Svart kyckling)

mängd4 portioner

 600 g kycklingbröst
 2 smör eller margarin
 ½ salt
 1 stor grön paprika
Marinad
 2 kinesisk soja
 1 vitlöksklyfta, pressad
 1 mexikansk kryddblandning (chilipulver, paprikapulver, cayennepeppar)
 1 svartpeppar
Tillbehör
 kokt ris
 skivad banan
 färsk gurka i stavar
 salta nötter
 sambal oelek
1

Skär kycklingen i strimlor eller bitar.

2

Blanda ingredienserna till marinaden i en plastpåse.
Lägg i kycklingköttet.
Låt stå i rumstemperatur 1-2 timmar.
Vänd påsen några gånger.
Ska köttet marineras längre bör det stå svalt.

3

Skär paprikan i bitar och sätt på riset

4

Hetta upp smöret i en gryta och lägg i kycklingköttet och stek på hög värme 3-5 minuter under omrörning.
Sänk värmen.
Salta och lägg i paprikabitarna.
Låt allt bli genomvarmt.

5

Servera med riset och de olika tillbehören i separata skålar.

Tips: Fungerar även med större kycklinbitar /hel, styckad kyckling.
Öka tiden för marinering, helst 6 timmar i kylskåp.

Näringsinnehåll

4 portioner

Portionsstorlek