Utskriftsalternativ:

Små köttfärslimpor med barbequesås

mängd6 portioner

Kryddstarka små köttfärslimpor.

 800 g färs, 50% nöt, 50% fläsk
 3 skivor jättefranska
 1 dl mjölk
 1 finhackad gul lök (liten)
 2 finhackad grön paprika
 2 ägg
 3 ketchup
 1 ½ färskriven pepparrot
 ½ salt
 ½ senapspulver
Sås
 4 dl ketchup
 1 dl honung
 1 dl äppelcidervinäger
 2 ½ worchestersås
 1 majsolja
 ½ chilipulver
 1 pressad vitlöksklyfta
1

Börja med såsen
Blanda alla ingredienterna till såsen och låt stå och dra.
(Blir ganska starkt)

Köttfärslimpor
2

Skär brödet i små kuber och slå på mjölken.
Låt stå och svälla ett par minuter.

3

Tillsätt resten av ingredienterna i den följd de är uppräknade.
BLANDA VÄL.

4

Dela färsen i 6 delar och forma små limpor, lägg dem i en smord långpanna och skeda ca 1/2 dl sås över varje limpa.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.

Servera med kokt potatis, potatismos eller ris och resten av såsen.

Näringsinnehåll

6 portioner

Portionsstorlek