Utskriftsalternativ:

Saftiga saffransbröd med kesella

mängd35 portioner

 50 g jäst
 100 g smör
 5 dl mjölk
 250 g kesella, mager kvarg
 1 g saffran
 1 ½ dl socker
 ½ salt
 17 dl vetemjöl
 ägg till pensling
 russin
1

Ca 35 kusar

Smula jästen i en degbunke

2

Smält smöret i en kastrull
Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°
Häll degspadet över jästen och rör om så att jästen löser sig

3

Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet
Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev mera mjöl.
Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min

4

Baka ut till lussekatter eller julkusar, garnera med russin och låt dem jäsa övertäckta ca 40 min.

Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn 225°, 5-8 min

Näringsinnehåll

35 portioner

Portionsstorlek