Utskriftsalternativ:

Saffransgul fisksoppa

mängd2 portioner

 1 smör eller margarin
 1 curry
 2 vetemjöl
 5 dl fiskbuljong (från tärning eller fond + vatten)
 ½ paket saffran
 ½ salt
 1 dl mycket finhackad färsk fänkål eller finstrimlad purjolök
 2 dl mjölk
 ½ dl grädde
 300 g fiskfilé
 200 g räkor
 finklippt dill
1

Smält matfettet i en kastrull och låt curryn fräsa med.

2

Tillsätt mjöl och rör om.
Späd med buljongen, lite i taget, under vispning.

3

Tillsätt saffran, salt, fänkål, mjölk och grädde.
Låt koka några minuter tills fänkålen är mjuk och vätskan kokat in något.

4

Skär fisken i sockerbitsstora tärningar.
Lägg i soppan och låt den bara koka upp.

5

Lägg i räkor och strö över dill strax före servering.

Servera med ett gott bröd eller vitlöksrostade baguetter.
(Bred vitlökssmör på baguettskivor och rosta i ugnen i 225 grader)

Näringsinnehåll

2 portioner

Portionsstorlek