Utskriftsalternativ:

Rulltårta med Grädde och Bär

mängd1 portion

 3 st ägg
 2 dl strösocker
 2 dl vetemjöl
 2 bakpulver
 ½ dl mjölk
Fyllning
 3 dl vispgrädde
 ½-1 liter jordgubbar
1

Vispa ägg och socker pösigt

2

Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten, rör inte om för mycket.
Tillsätt mjölken, rör om.

3

Bred ut smeten i långpanna med bakplåtspapper,
Grädda rulltårtan i 250 grader i cirka 5 minuter

4

Stjälp upp kakan på ett lätt sockrat bakplåtspapper.

Dra bort bakplåtspappret. Lossnar det inte, pensla gräddningspappret med lite vatten.

Låt kakan svalna något

5

Vispa grädden och bred ut den på rulltårtan. Ansa och skiva jordgubbarna, fördela dem på grädden, rulla samman från långsidan

6

Servera eventuellt med en klick grädde och bär

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek