Utskriftsalternativ:

Råstekt potatiskaka

mängd8 portioner

 1 ½ kg potatis (ca 16 st medelstora)
 2 morötter
 50 g smör eller margarin
 1 salt
 2 svartpeppar
1

Sätt ugnen på 250 grader.

2

Skala potatis och morötter, riv i tunna strimlor och blanda ihop .

3

Smält fettet i en liten långpanna (ca 30*40 cm) i ugnen.
Ta ut pannan och häll i potatisblandningen och rör om så att fettet fördelas.
Platta till potatisen till en kaka, salta och peppra.

4

Stek potatisen i ugnen i ca 20 min.
Sänk värmen till 200 grader.
Fortsätt stek i ca 10 minuter till.

Potatiskakan går att göra lite i förväg och värma i 200 grader ca 5 minuter precis före servering.

Näringsinnehåll

8 portioner

Portionsstorlek