Bjud grytan med kokt eller stekt potatis och en sallad.

Putsa och skär älgköttet i bitar, 2-3 cm i fyrkant. Skär fläsket i små tärningar
Ansa och skala lök och morot. Skär dem i bitar
Värm en stekpanna. Bryn fläsktärningarna lätt. Lägg dem i en lämplig serveringsgryta. Torka ur pannan
Bryn löken lätt på samma sätt, men inte på för hög värme. Lägg över i grytan
Bryn älgköttet i omgångar och se till att den får fin färg på alla sidor. Lägg över köttet i grytan
Salta, krydda, strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och rödvin och låt grytan bräsera ca 1 timme eller tills köttet känns mört. Tiden beror på vilken styckningsdel som används
Fräs under tiden svampen i stekpanna tills all vätska kokat in och svampen fått lite färg. Lägg svampen i grytan och smaka av. Strö över persilja och servera
4 portioner