Utskriftsalternativ:

Marinerad älgstek

mängd6 portioner

 1 kg Stek av älg eller nöt
 ½ salt
Marinad
 2 olja
 1 dl rödvin
 2 soja
 1 lök i skivor
 1 timjan
 5 enbär, lättkrossade
 Ev. Enris i en gasväv. TA BORT FÖRE STEKNINGEN
1

Blanda ingredienserna till marinaden i en stekpåse.
Lägg i köttet.

2

Låt ligga svalt i 6-8 timmar. Vänd steken flera gånger under dagen.

3

Öppna stekpåsen och tillsätt salt.

4

Stek direkt i stekpåsen i 200 grader tills termometern visar 75 grader innertemperatur.

5

Servera med sås med trattkantareller, t.ex Kjells sås.
(använd skyn i stekpåsen till såsen)

Näringsinnehåll

6 portioner

Portionsstorlek