Utskriftsalternativ:

Linsbiffar

mängd4 portioner

 3 ½ dl röda linser
 2 gula lökar
 1 ½ curry
 rapsolja till stekning
 1 dl kokta kikärter
 1 ägg
 1 ½ dl vetemjöl
 salt
 matyoghurt till sås
1

Koka linserna mjuka i lättsaltat vatten ca 20 min.

2

Skala och finhacka löken.
Fräs lök och curry i olja i 3 minuter.

3

Häll av linserna och skölj kikärter i kallt vatten.
Mixa dem med ägget i en matberedare till en grov smet.

4

Tillsätt mjöl, ca 1½ tsk salt och lökhacket.
Forma små biffar och stek dem i olja ca 4 minuter på var sida. De ska vara knapriga

5

Ät med bulgur eller ris och en sallad.
En klick matyoghurt är gott till.

Näringsinnehåll

4 portioner

Portionsstorlek