Utskriftsalternativ:

Lasange med halloumi och spenat

mängd4 portioner

Enkel men mycket god vegetarisk lasange.
GLÖM INTE PUMPAKÄRNORNA! De är viktiga för lite "knorr" på lasangen.

 1 paket färska lasangeplattor (fungerar bra med torkade)
 1 gul lök
 1 vitlöksklyfta
 3 tomtpuré
 500 g krossade tomater
 1 flytande honung
 1 grönsaksbuljongtärning
 1 torkad timjan
 200 g fryst bladspenat
 2 halloumi (á 200 g)
 1 ½ dl pumpakärnor
 1 ½ dl riven prästost
 rapsolja
 salt och peppar
 ev färsk timjan till garnering
1

Skala och hacka lök och vitlök,
Fräs mjuka i lite olja utan att de tar färg.

2

Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och 4 dl vatten.
Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter.
Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

3

Skär halloumi i tunna skivor (ju tunnare desta bättre)

4

Varva tomatsås, lasangeplattor, halloumi och pumpakärnor i en ugnssäker form (ca 20*30 cm)
Börja och avsluta med tomatsås.
Strö över riven ost.

5

Tillaga i 225 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Garnera eventuellt med färsk timjan.

Näringsinnehåll

4 portioner

Portionsstorlek