Skala och koka potatisen.
Skär fläsk i små tärningar.
Skala och hacka löken.
Fräs i stekpanna tills blandningen fått fin färg.
Krydda med kryddpeppar.
Pressa potatisen i en skål och tillsätt 4 dl mjöl och äggen.
Knåda ihop till en deg.
Lägg den sista decilitern mjöl på bänken och stjälp upp degen.
Arbeta till en smidig deg.
Dela degen i ca 12 bitar och rulla små bollar.
Platta ut bollarna något och gör en liten grop.
Fyll gropen med fläsk-. lökblandningen och vik ihop/täta till degen.
Koka upp vatten och salt.
Lägg i några av kakorna och sjud tills de flyter upp.
Låt dem ligga kvar i det sjudande vattnet ca 5 min och ta upp med hålslev.
Koka resterande kakor på samma sätt.
Servera med lingonsylt och rårivna grönsaker.
4 portioner