Utskriftsalternativ:

Kroppkakor

mängd4 portioner

 1 kg potatis
 100 g rökt fläsk
 1 lök
 ½ kryddpeppar
 5 dl vetemjöl
 2 ägg
 3 l vatten
 1 salt
1

Skala och koka potatisen.

2

Skär fläsk i små tärningar.
Skala och hacka löken.
Fräs i stekpanna tills blandningen fått fin färg.
Krydda med kryddpeppar.

3

Pressa potatisen i en skål och tillsätt 4 dl mjöl och äggen.
Knåda ihop till en deg.

4

Lägg den sista decilitern mjöl på bänken och stjälp upp degen.
Arbeta till en smidig deg.

5

Dela degen i ca 12 bitar och rulla små bollar.
Platta ut bollarna något och gör en liten grop.
Fyll gropen med fläsk-. lökblandningen och vik ihop/täta till degen.

6

Koka upp vatten och salt.
Lägg i några av kakorna och sjud tills de flyter upp.
Låt dem ligga kvar i det sjudande vattnet ca 5 min och ta upp med hålslev.
Koka resterande kakor på samma sätt.

7

Servera med lingonsylt och rårivna grönsaker.

Näringsinnehåll

4 portioner

Portionsstorlek