Utskriftsalternativ:

Köttgryta med kantareller

mängd5 portionerTotal tid1 timme 30 minuter

Gott går bra på älg
4-6 pers

 500 g nöt- eller viltkött
 400 g kantareller
 1 gul lök
 2 smör
 1 vetemjöl
 2 dl viltbuljong
 1 krossade enbär
 1 äpple i tärningar
 1 dl rödvin
 1 soja
 12 torkade aprikoser
 1 dl crème fraiche
 salt
 örtpeppar
Garnering
 klippt persilja
1

Skär köttet i små bitar. Grovhacka löken. Bryn köttet i smöret i en gryta, tillsätt löken och mjölet. Spä med buljongen och tillsätt enbärskrosset och äppeltärningarna. Låt grytan koka under lock i ca 1 timme. Tillsätt rödvinet och sojan efter en stund och eventuellt lite vatten om det behövs

2

Rensa svampen och blanda ner den och aprikoserna, låt koka ytterliggare 15 minuter. Tillsätt crème fraichen och smaka av med salt och örtpeppar. Garnera med persilja.

Näringsinnehåll

5 portioner

Portionsstorlek