Utskriftsalternativ:

Kladdkaka med chokladkräm

mängd10 portioner

 100 g smör
 2 ägg
 2 dl socker
 1 dl vetemjöl
 ½ dl kakao
 1 vanilsocker
Chokladkräm
 1 dl vispgrädde
 100 g mörk choklad
 1 vaniljsocker
1

Smält smöret och låt det svalna.

2

Vispa ägg och socker pösigt.

3

Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker.
Häll i äggsmeten.
Häll i det smälta smöret och rör om.

4

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ( ca 24 cm i diameter).
Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter.

Chokladkräm
5

Koka upp grädden i en kastrull.

Hacka chokladen och rör ner den och vaniljsockret i grädden.
Rör om tills chokladen smält.
Låt svalna.

6

Bred krämen över kakan och servera.

Näringsinnehåll

10 portioner

Portionsstorlek