Utskriftsalternativ:

Kasslergratäng

mängd4 portioner

 500 g palsternackor (3-4 st)
 200 g kassler. skuren i strimlor
 1 burk champinjoner i skivor (ca 200 g)
 smör eller margarin
 ½ salt
 1 svartpeppar
 2 dl vispgrädde
 2 tomatpuré
 1 dl riven ost
1

Skala palsternackorna och skär i skivor.
Koka dem i saltat vatten ca 5 minuter. (knappt mjuka)

2

Fördela palsternackorna i en smord ugnssäker form.
Lägg kasslerstrimlorna ovanpå.

3

Stek champinjonerna i lite smör i en panna, salta och peppra.
Lägg svampen i formen.

4

Vispa grädden och tillsätt tomatpurén.
Bred ut tomatgrädden över hela formen, strö över osten.
Gratinera i ugn, 225 grader ca 10 minuter.

Servera med råstekt potatis och haricorts verts.

Näringsinnehåll

4 portioner

Portionsstorlek