Utskriftsalternativ:

Källarfranska

mängd1 portion

Ca (30) 50 st
 75 g margarin eller smör
 5 dl mjölk
 50 g jäst
 2 salt
 2 socker
 1,30 l (ca) vetemjöl (lite extra mjöl att doppa bullarna i)
1

Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till 37 grader.

Lös jästen i lite av degvätskan.
Häll på resten av vätskan.

2

Tillsätt salt, socker och vetemjöl.
Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa i 30 minuter.

3

Rulla degen i längder och skär i bitar.
Doppa bitarna i lite vetemjöl och lägg dem med mjölsudan upp.
Låt jäsa på plåt i ca 30 minuter.

4

Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek