Ta fram smördegsplattorna och låt dem tina. Tina även spenaten. Sätt ugnen på 225 grader
Salta och peppra laxbitarna, bryn hastigt i matfett så att de får färg, någon minut på varje sida
Kavla ut smördegsplattorna så att laxbitarna kan täckas med deg
Fördela spenaten mitt på smördegen, strö över den finhackade dillen. Hacka räkorna och strö över. Lägg på laxbitarna
Pensla degkanterna med det uppvispade ägget. Vik upp degen över laxen till ett paket
Lägg paketen med skarven i botten på en smord plåt. Pensla med resten av ägget
Ställ in i ugnen och grädda i 15-18 minuter
Gör såsen. Mät upp 1 ½ dl vin, creme fraichen och grädden i en kastrull. Smula ner fiskbuljongtärningen och ge såsen ett uppkok
Blanda vetemjölet och 1 ½ msk vin till redning, rör ner i såsen. Ge såsen ytterligare ett uppkok. Smaksätt med saffranen och kajennpepparn
Servera laxen med såsen och en god grönsallad. Garnera med en dillvippa
4 portioner