Utskriftsalternativ:

Gulasch

mängd1 portion

 1 gul lök
 2 vitlöksklyfror
 1 olja
 250 g nötfärs
 304 g potatisar
 2 morötter
 1 röd paprika
 2 ½ dl vatten
 1 kummin
 1 paprikapulver
 1 krossade tomater
 salt och peppar
 TILL SERVERING
 kruspersilja och matyoghurt
1

1. Skala löken och vitlöken och hacka den. Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs färs ,lök och vitlök tills löken är blank och färsen fått lite färg.
2. Skala potatisen och morötterna och skär dem i små bitar. Ansa paprikan och tärna den.
3. Häll vatten över färsröran och lägg i grönsakerna och potatisen tillsammans med kummin, paprikapulver och krossade tomater. Låt puttra i 10-15 minuter.
4. Smaka av gulaschen med salt och peppar. Klipp över persilja och servera med yoghurt.
5. En skiva vitt bröd är gott till

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek