Utskriftsalternativ:

Chili Con Aubergine

mängd1 portion

 1 stor aubergine ca 450 g
 ½ salt
 1 olivolja
 1 röd paprika
 1 gul lök hackad
 1 vitlöksklyfta finriven
 1 tomatpuré
 ½ spiskummin
 ½ paprikapulver
 ½ chilifakes (ta lite mindre)
 500 g krossade tomater
 3 dl vatten
 1 grönsaksbuljongtärning
 400 g cannellinibönor
 1 honung
 ½ vinäger
 salt och svartpeppar
 persilja
1

1. Riv eller hacka auberginen grovt och strö över salt.
2. Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen under omrörning några minuter.
3. Tillsätt paprika, lök , vitlök, tomatpuré och de torkade kryddorna. Stek ytterligare 3 min.
4. Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda under lock ca 10 min.
5. Häll i de avsköljda bönorna och smaka av med honung, vinäger, salt och peppar.
6. Servera med klippt persilja och gärna ett gott bröd

Näringsinnehåll

0 portioner

Portionsstorlek