Utskriftsalternativ:

Bullar med russin

mängd1 portion

 100 g smör, rumsvarmt
 2 socker
 1 dl russin
 1 ägg
 2 grädde
 2 vatten
 3 dl vetemjöl
 2 bakpulver
Till dekoration
 1 ägg, vispat
 pärlsocker
1

Plocka fram smöret en stund innan så det hinner mjukna något. Om du glömmer det, skär smöret i små bitar, så blir det snabbare lätt att hantera.

2

Rör det mjuka smöret med socker till krämig konsistens
Blanda ner ner russin och ägg

3

Tillsätt vetemjöl och bakpulver och till sist mjölken/ grädde+vatten
Rör till en jämn smet.
Klicka ut smeten i 10-12 pappersformar på plåt

4

Pensla med ägg och strö över lite pärlsocker
Grädda i 200 graders ugnvärme till gyllenbrun färg. Det brukar ta cirka 10 minuter

Näringsinnehåll

1 portioner

Portionsstorlek