Utskriftsalternativ:

Bogfläsk- och purjogryta

mängd4 portioner

En kinainspirerad rätt med finstrimlat kött och grönsaker. Viktigt att ingredienserna får fräsa var för sig.

 400 g magert bogfläsk i skivor
 2 purjolökar
 ½ burk paprikasallad
 50 g nötkärnor (kan uteslutas)
 2 olja
 2 dl sky + ev, en buljongtärning
 1 ½ äkta kinesisk soja
 ½ ingefära
 salt och peppar
1

Skär bort ev synligt fett från köttet och skär det i strimlor.

2

Skär purjolöken i smala strimlor.
Låt paprikasalladen rinna av.
Hacka ev nötkärnorna grovt (kan uteslutas)

3

Fräs fläsk, purjolök och paprika var för sig i olja och lägg dem vartefter i en gryta.
Späd med sky och eventuellt lite tärningsbuljong.
Krydda med soja, ingefära, salt och peppar.

4

Låt det puttra 5-10 minuter utan att röra om för mycket.
Om man använder nötkärnor; fräs dem i lite olja så att de blir frasiga.

Servera grytan med ris och strö nötkärnorna över

Näringsinnehåll

4 portioner

Portionsstorlek