Utskriftsalternativ:

Baconlindad Helstekt Fläskytterfilé

mängd4 portioner

Ingredienser
 600 g Fläskytterfilé
 1 ½ pkt Backon
 1 knippe rosmarin
Rotfrukter
 350 g potatis skurna i tärningar
 150 g morötter skurna i tärningar
 100 g selleri skuren i små tärningar
 100 g vitkål skuren i små tärningar
 2-3 dl vispgrädde
 2-3 msk ljus fransk Dijonsenap
 1 finhackad dragon
Ansjovissky
 6 dl kalvbuljong
 1 finskuren gul lök
 1 dl rött vin
 1 liten burk ansjovisfiléer
 2 smör
 Salt
 Nymalen vitpeppar
1

Putsa fläskytterfilén ren från hinnor
Linda baconskivor runt filén
Bind upp dem och 4-5 rosmarin-kvistar med ett bomullssnöre.
Bryn i smör

2

Stek filén färdig i ugnen i 150 grader i 30-45 minuter,
Innertemperatur 65 grader
Låt vila i 10 minuter inlindad i aluminiumfolie

Skånska rotfrukter
3

Stek rotfukter och vitkål gyllene i smör i en stekpanna, medan filén står i ugnen.

4

Häll i vispgrädden
Koka ihop tills potatisen blir mjuk
Smaka av med fransk senap och hackad dragon, salt och vitpeppar
Håll varm

Ansjovissky
5

Koka ihop buljongen, det röda vinet och löken till en simmig och angenäm smak.

6

Vispa i ett par klickar smör.
Smaka av med ansjovis, ansjovisspad, salt och nymalen vitpeppar

7

Skär fläskytterfilén i bitar och servera med rotfrukterna och ansjovisskyn.

Näringsinnehåll

4 portioner

Portionsstorlek