Utskriftsalternativ:

Äppeltosca

mängd9 portioner

 2 st äpplen, skalade, klyftade, tunna skivor
 100 g smör
 2 ägg
 1,50 dl socker
 1,25 dl mjöl
 2 vaniljsocker
 1 kanel
Glasyr
 50 g smör
 0,75 dl socker
 50 g flagad mandel
 1 mjöl
 1 mjölk
1

Smält smöret och låt det svalna
Vispa ägg och socker
Blanda mjöl, vaniljsocker. Häll det och smöret i äggsmeten. Häll i smord och brödad springform.

2

Skär äpplena och tryck ner dem i smeten.
Strö över kanel

3

Grädda kakan i 175 grader i ca 20 minuter.

Höj ugnsvärmen till 200°

Glasyr
4

Smält smör och socker. Blanda i mjöl, mandel och mjölk.
Häll smeten över kakan,
Grädda 10 min.

Ät den som den är eller med vispad grädde

Näringsinnehåll

9 portioner

Portionsstorlek