Utskriftsalternativ:

Älgfärsbiffar med bacon och lingon

mängd4 portioner

 ½ dl ströbröd
 ¾ dl vatten
 1 ägg
 350 g älgfärs eller annan viltfärs
 ½ finhackad gul lök
 75 g bacon i tärningar
 ¼ salt
 5 hackade enbär
 peppar
Lingonsås
 2 dl vatten
 2 koncentrerad viltfond eller kalvfond
 1 ½ rårörda lingon
 1 kanel
 ½ peppar
1

Låt ströbrödet svälla i vattnet några minuter.

2

Fräs upp bacontärningar och lök i en stekpanna, låt svalna något.

3

Blanda alla ingredienter till färsen, tillsätt lite mer vatten om färsen känns fast.
Forma till pannbiffar och stek i stekpanna. Var försiktig med värmen och sänk till låg värme när biffarna fått färg och låt dem bli genomstekta (ca 7 minuter på var sida)

Såsen
4

Värm vatten och fond i stekpannan.
Tillsätt lingonen och krydda. Låt såsen koka ihop ett par minuter.

Servera biffarna med såsen och pressad potatis.

Näringsinnehåll

4 portioner

Portionsstorlek