Utskriftsalternativ:

Timjankryddad kyckling med ugnsbakade rotfrukter

mängd6 portioner

 2 kycklingar (á ca 1 kg)
 100 g tunt skivad varmrökt sidfläsk
 200 g potatis
 200 g svartrötter
 100 g morötter
 100 g rotselleri
 50 g palsternacka
 färsk timjan
 smör
Soyasås
 1 dl japansk soya
 1 smör
 1 malen ingefära
 1,50 ljus sirap
1

Ansa alla grönsaker. Skala dem.
Skär dem i små bitar, alla någorlunda lika stora.

2

Bryn grönsakerna gyllene i lite smör. Krydda med salt, peppar och timjan.

Lägg alla grönsaker i en ugnssäker form. Lägg på ett galler.

3

Dela kycklingarna i halvor på mitten.
Stick in ett par skivor varmrökt fläsk under skinnet på varje bröst och lår.
Krydda med timjan, salt och peppar.
Lägg kycklinghalvorna på gallret.
Ställ in i 175 grader

4

Lägg alla ingredienserna till sojasåsen i en kastrull
Rör samman såsen.
Pensla kycklinghalvorna med den då och då

5

Stek kycklingen 45 minuter.
Pröva med en nål i ett lår att den är klar

Näringsinnehåll

6 portioner

Portionsstorlek